Nieuw

Verhuur Birth Alarm Mobile

Verhuur Birth Alarm Mobile. Huur een geboortemelder zodat je een melding ontvangt wanneer het veulen in aantocht is! De prijs is het totaal van de borg van €250,- + €50,00 voor de eerste week huur. 


De Birth Alarm Mobile wordt geleverd inclusief anti-rolsingel. Voor de hygiene dient de huurder zelf voor een longeer-pad en een bevestigings-singel te zorgen.


Wanneer wij de Birth Alarm weer in goede staat retour hebben ontvangen ontvangt u een leuk presentje van ons! 


Huur is gegarandeerd totdat het veulen er is! Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 300,00

* Verplichte velden

Gallagher

Binnen 24 uur
verzenden wij uw bestelling!

Vragen over een product?
Bel gerust: 0224 54 15 93

Altijd scherpe aanbiedingen
Bezoek de Sales pagina

Producten ook af te halen.
Bezoek onze Megastore in Winkel


Productbeschrijving
Details

Verhuur Birth Alarm Mobile

Is uw merrie in verwachting? Huur een geboortemelder zodat je een melding ontvangt wanneer het veulen in aantocht is!

De geboortemelder is een zeer betrouwbaar systeem om de geboorte van een veulen aan te kondigen. Voor de verhuur wordt gebruik gemaakt van de Birth Alarm Mobile. Het systeem wordt incl. rolsingel geleverd. 
De geboortemelder heeft onbeperkt bereik en werkt met een GSM systeem dat geprogrammeerd kan worden op meerdere telefoonnummers, zowel een mobiele als een vaste telefoon. 
De geboortemelder wordt voor een periode van minimaal één week gehuurd. 
Deze week gaat in op het moment dat de geboortemelder ontvangen of afgehaald wordt. 
De geboortemelder wordt voorgeprogrammeerd, inclusief gebruiksaanwijzing geleverd.


Huurprijzen 
Borg €250,-,
1é week €50,-
2é & 3é week €45,- (per week) 
Na de 3é week €7,- per dag 
Bij verzending wordt er €5.75 in rekening gebracht

Optie's

  • Ingesteld door ons met een Lebara mobile simkaart incl. €25,-  beltegoed, de huurder is zelf verantwoordelijk voor dat er genoeg tegoed op de simkaart blijft staan. 
  • QHP Longeerpad voor onder de singel standaard geleverd in zwart. 

Voor de hygiëne dient de huurder zelf voor een longeer-pad en een bevestigings-singel te zorgen.

 

Hoe werkt de Birth Alarm Mobile (GSM)?

De zender instellen

De zender kan bevestigd worden aan de anti-rolsingel rond de schoft van de merrie. Dankzij onderstaande twee instellingen kan Birth Alarm in alle gevallen en zonder uitzondering het begin van de bevalling registreren en melden.

De Birth Alarm Mobile kan op twee verschillende manieren werken, afhankelijk van het gedrag van de merrie.

Werking bij merries die niet volledig vlak slapen

In de laatste fase van de dracht zal een merrie veelal niet meer volledig op haar zij gaan liggen als ze slaapt, want dat is de houding voor het bevallingsproces. Merries slapen dan gewoonlijk in een halfliggende, zittende of zelfs staande houding.

De bevalling is begonnen en tijdens de weeën ligt de merrie volledig op haar zij. De zender registreert deze houding en belt na 7,6 seconden naar de voorgeprogrammeerde nummers. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een wee minstens 7 seconden duurt.

Werking bij merries die volledig vlak slapen

Ongeveer 15% van de drachtige merries slaapt wel volledig op hun zij en vormt dus een uitzondering op de regel. Voor deze merries heeft Birth Alarm Mobile een speciale functie voorzien die het begin van de bevalling in alle gevallen waarneemt en registreert. Er kunnen zich twee situaties voordoen:

1. De merrie ligt volledig op haar zij om te slapen. In dit geval zal het alarm niet afgaan (omdat de instelling voor volledig vlakslapende merries geactiveerd is). De zender registreert wel dat de merrie op haar zij ligt. Als de merrie na drie minuten nog altijd in deze houding ligt, registreert de Birth Alarm dat de merrie slaapt en wordt het systeem geneutraliseerd. Als de merrie na een half uur opstaat en daarna weer op haar zij gaat liggen, registreert het systeem die houding opnieuw gedurende drie minuten. De periode van drie minuten is niet toevallig gekozen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een wee bij een merrie nooit langer dan 2,5 minuten duurt, dus dat geeft een veiligheidsmarge van 30 seconden.

2. De merrie ligt volledig plat op haar zij. Het alarm gaat niet af na 7,6 seconden omdat het systeem is ingesteld op volledig vlakslapende merries. De ontvanger registreert wel dat de merrie in deze houding ligt. Na de wee zal de merrie zich voorbereiden op de volgende wee. Dat doet ze door volledig uit die zijdelingse houding te komen. Als Birth Alarm die beweging registreert binnen een periode van drie minuten nadat de merrie is gaan liggen, wordt het alarm geactiveerd en belt de zender naar de voorgeprogrammeerde nummers.

Een alarm ontvangen

Als u een alarm ontvangt op uw GSM, deze oproep NIET beantwoorden (anders betaalt u voor de oproep). Bel vervolgens terug naar het nummer van de SIM-kaart in de zender. Als de telefoon twee keer is overgegaan, hangt u op. Uw Birth Alarm wordt teruggezet (naar stand-by modus) voor de volgende keer.

Koliekmelder

Birth Alarm Mobile (GSM) kan ook gebruikt worden als een meldingstoestel voor paarden die aan koliek lijden. De koliekinstelling is een standaardfunctie die ingesteld kan worden bij de Birth Alarm Mobile (GSM).

Tip

De gemiddelde draagtijd van een merrie is c.a. 11 maanden. Hoe eerder in het seizoen deste langer ''kan'' de draagtijd duren. Later in het seizoen wordt de draagtijd gemiddeld korter. Een veulen kan c.a. 4 weken als c.a. 4 weken na de uitgerekende datum komen. 

Retour/Borg

Zodra wij de Birth Alarm in goede staat retour hebben ontvangen, ontvangt u een definitieve factuur van ons. Hierin staat vermeld: Het gehuurde totaal bedrag, incl eventuele verzendkosten en het verbruikte beltegoed.

Wanneer wij de Birth Alarm in goede staat retour hebben ontvagen, dan ontvangt u van ons een leuk presentje!

Extra informatie
Extra informatie
merk Gallagher
prijs € 300,00
Beoordelen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Verhuur Birth Alarm Mobile
Eigen tags
Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

ROS Ruitersport

Ros Ruitersport is begonnen in 1982 met een Dieren/ruitersport speciaalzaak Zeeman in de loop der jaren is er veel veranderd en bezitten wij nu een Megastore op het bedrijventerein in Winkel Ruiter&Dier Zeeman, in 2016 heeft Nicole Ros het overgenomen van haar moeder Guda Ros-Zeeman.

Met meer dan 4000 producten voor paard, ruiter  vindt u bij Ros Ruitersport altijd wat u zoekt. Wij voeren vele topmerken zoals Ariat, Pikeur, Shockermolle, Animo, Anky, Harry's Horse etc. Zowel met een hoog als een lager budget bent u bij ons aan het juiste adres de producten kunnen ook afgehaald worden in onze winkel Ruiter&Dier Zeeman, Zandloper 9, Winkel. Zie onze andere webwinkel www.ruiterendierzeeman.nl

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: